차세대 바이오소재 과학 인재 양성
생물의소재공학과
이현용명예교수
  • /
  • 교수소개
  • /
  • 이현용명예교수

이현용명예교수

이현용 교수님
이현용 명예교수
  • 전 공 : 식품·생물공정공학
  • 연구분야 : 바이오에너지 및 Biomass 활용기술 개발, 천연물의 활용기술 및 기능성 신물질
    개발, 조류생명공학, 동·식물세포배양공학, 식품 및 생물공정개발
  • 전화번호 : 033-256-4819
  • E -mail : hyeonl@kangwon.ac.kr
학력
날 짜 학 력
1977 - 1982 연세대학교 (식품공학전공-학사)
1982 - 1984 미국 Kansas State University (식품•생물공학-석사)
1984 - 1986 미국 Kansas State University (식품•생물공학-박사)
주요경력
 연도 기관명  직위   
2011 - 현재 강원 대학교 생물의소재공학과 명예 교수  
1988 - 2011 강원대학교 바이오산업공학부 교 수  
2007 - 2009 강원대학교 생명공학연구소 소 장  
2003 - 2007 한국 약용작물학회 부회장  
1998 - 현재 한국 생물공학회 종신 평의원  
2004 - 2005 강원대학교 바이오산업공학부 학부장  
2000 - 2001 강원대학교 공동연구실 실 장  
1995 - 1998 강원대학교 신문사 부주간  
1991 - 1992 독일 생물공학연구소 (G.B.F.) Humboldt 초청연구원  
1985 - 1988 미국 Monsant (Invitron Corp.) 책임연구원/공정실장  
 
연구분야
논문
  • High Pressure and Stepwise Steamed Codonopsis lanceolata Extracts of Antioxidant Activity by Skin Cells, Gene Expression of Inflammatory Mediators in the Suppression. Bio-Medical Materials and Engineering 2014. ACCEPT
  • Enhancement of Skin Immune Activities of Curcuma longa Linne leaf by Ultrasonification Extraction Associated with Balanced low pressure drying Processes. Bio-Medical Materials and Engineering 2014. ACCEPT
  • High quality biodiesel from marine microalga, Scenedesmus sp. through in situ acid transesterification. Journal of Chemical Technology & Biotechnology 2014. ACCEPT
  • Optimization of Biodiesel Production through In Situ Transesterification from Scenedesmus sp. by Response Surface Methodology. Chemical Biochemical Engineering Quarterly 2014. ACCEPT
  • Enhancement of Anticancer Activities of Low Quality Fresh Ginseng by Lactic Acid Fermentation Associated with High Pressure Process. Bio-Medical Materials and Engineering 2014. ACCEPT
  • Simultaneous Production of Biodiesel and Bioethanol through Mixotrophic Cultivation of Chlorella sp. Indian Journal of Geo-Marine Science 2014. ACCEPT
  • Enhancement of Skin Anti-inflammatory Activities of Scutellaria baicalensis Extracts prepared using Alkaline Reduced Water. Food Science and Biotechnology 2014. 12
  • Effect of Ultrasonication on the immuno-stimulatory activity of Angelica gigas Nakai at low temperature extraction. Food Science and Biotechnology 2014. 12
  • Enhancement of the Antioxidant and Whitening Activities by Nano-encapsulation of Scutellaria baicalensis Extracts. Research Journal of BioTechnology 2014.11
  • Enhancement of Cognitive Function of Codonopsis lanceolata from Stepwise Steaming Process Associated with Antioxidation Activity. Research Journal of Biotechnology 2014.10
QUICK
MENU
24341 강원도 춘천시 강원대학길 1 강원대학교 의생명과학관 B동 324호 | TEL : 033)250-6560 | FAX : 033)259-5645
COPYRIGHT (C) 2014 생물의소재공학과 ALL RIGHT RESERVED.